På med støvler, oljehyr og hørselvern. Stive hansker
med grov overflate, hender klare til dyst. Vugge i takt
med bølgene ned trappa, der lyden fra sløyemaskinene
allerede durer gjennom lufta. Fisken tas ut fra tankene,
prosesseringen starter. Legg i sløyemaskin, legg i
sløyemaskin. Sorter; torsk, sei, hyse, hvitting – det går
som bare det. Valter har klart 90 fisk per minutt, men
det holdt ikke lenger enn fire minutter før han måtte
gi over til normalt arbeidstempo. Her går det unna;
tonn etter tonn, underarmer som hurtig løfter, renser,
sorterer. Samlebånd til en av de tretten tankene, og
deretter neste ledd i foredlingen. De ni frysene, hver
med rom til 52 halvblokker på 25 kg hver, skal fylles
og pakkes pent med fangst. Sei minus, sei pluss,
torsk plusspluss, hyse medium og minus. Tre timer
med nedkjøling, så bærer det på samlebåndet mot
pakkemaskinen, og til sist nedheisen til fryserommet.
FABRIKK