Previous Page  9 / 22 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 22 Next Page
Page Background

På med støvler, oljehyr og hørselvern. Stive hansker

med grov overflate, hender klare til dyst. Vugge i takt

med bølgene ned trappa, der lyden fra sløyemaskinene

allerede durer gjennom lufta. Fisken tas ut fra tankene,

prosesseringen starter. Legg i sløyemaskin, legg i

sløyemaskin. Sorter; torsk, sei, hyse, hvitting – det går

som bare det. Valter har klart 90 fisk per minutt, men

det holdt ikke lenger enn fire minutter før han måtte

gi over til normalt arbeidstempo. Her går det unna;

tonn etter tonn, underarmer som hurtig løfter, renser,

sorterer. Samlebånd til en av de tretten tankene, og

deretter neste ledd i foredlingen. De ni frysene, hver

med rom til 52 halvblokker på 25 kg hver, skal fylles

og pakkes pent med fangst. Sei minus, sei pluss,

torsk plusspluss, hyse medium og minus. Tre timer

med nedkjøling, så bærer det på samlebåndet mot

pakkemaskinen, og til sist nedheisen til fryserommet.

FABRIKK